Når vores kære går bort

Når vores kære går bort

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Når vi mister en, som vi har kær, kan tiden efterfølgende være meget svær og uoverskuelig. Der er mange ting at forholde sig til, såsom når der skal planlægges en begravelse eller tømmes et dødsbo. Man kan enten selv håndtere de praktiske opgaver, eller man kan kontakte en bedemand, der kan hjælpe med rådgivning og med at udføre begravelsen. Her får du en kort oversigt over, hvilke ting der skal tages hensyn til, når et menneske går bort.
 

Min sidste vilje

Hvis man på forhånd er klar over, hvordan man ønsker at afholde sin egen begravelse, kan man med fordel udfylde Min Sidste Vilje. Dette er et dokument, der hjælper pårørende med at få et overblik over, hvilke præferencer man har i forbindelse med eget dødsfald.

Her kan det eksempelvis noteres hvilken kirkegård, som man ønsker gravsted på. Derudover kan man notere, om man ønsker at blive brændt eller begravet, og hvem der er ansvarlig for gravstedet. Med Min Sidste Vilje er det altså muligt at få opfyldt eventuelle ønsker til afskeden, samt hvordan man ønsker at blive håndteret, når man er gået bort.
 

Hvad gør man med dødsboet?

I dødsboet er der ting, der skal ordnes eksempelvis afmelding af forsikringer, mobilabonnement og tv-abonnement. Derudover er der aftaler med lægen, frisøren eller pårørende der skal aflyses. Desuden skal der ryddes op og tømmes ud, og så skal boet afmeldes afdøde. De fleste har også en konto på sociale medier, som også skal håndteres. På Facebook er det eksempelvis muligt at lave kontoen til et mindesmærke af afdøde, så profilen ikke slettes, men i stedet holdes som et inaktiv minde, som de pårørende kan besøge.
 

Find en bedemand

Når begravelsen skal planlægges, og de praktiske opgaver skal udføres, er det yderst nyttigt at tage kontakt til en bedemand. Her får man hjælp og rådgivning af erfarne hænder, som forstår at håndtere netop din situation. Hvis du søger en bedemand i Hals eller omegn, kan du eksempelvis tage kontakt til Anita, der er erfaren bedemand i Nordjylland.

 
Tags: