Nægtede håndtryk og fik 10.000 kroner

Nægtede håndtryk og fik 10.000 kroner

image title: 
Foto: Micha Klootwijk/123rf.com
En muslimsk taxachauffør fra det københavnske taxafirma 4x35 følte sig diskrimineret af sin kvindelige chef, fordi han mente, at han blev forskelsbehandlet på grund af sin religion.

Han har derfor ført en sag i Ligebehandlingsnævnet, som tilkendte ham 10.000 kroner i erstatning.

Sagen begyndte i januar, da taxaselskabet havde indbudt nogle forskellige chauffører til et møde med information om muligheden for at blive udvalgt til ti betroede stillinger til et chaufførkorps, der skulle tage imod kunder i Københavns Lufthavn og følge dem hen til deres taxaer.

LÆS OGSÅ: Far og datter var kærester i tre år

Chaufføren, der er andengenerationsindvandrer og er født og opvokset i Danmark, kom for sent til mødet. Alligevel rakte Taxa 4x35’s kvindelige servicechef hånden frem for at hilse.

”Jeg gav hende som et svar et klap på skulderen, og et smil med ordene; At jeg ikke giver hånd. Det var hun lidt uforstående over for, så hun fik en kort forklaring”, skrev manden til Ligebehandlingsnævnet.

”I min verden burde én (servicechefen, red.), som sidder i en virksomhed med så mange fra andre kulturer og religioner vide, at vi er nogle muslimer, som ikke giver hånd til kvinder”, skrev han.

Den kvindelige servicechef endte med at diskvalificere chaufføren til den betroede stilling med begrundelsen ’at du ikke vil hilse/give håndtryk, da vi var til informationsmødet i fredags´.

Hun oplyste, at hun frygtede, at hans manglende vilje til at hilse med håndtryk, risikerede at få negative konsekvenser for taxaselskabet, hvis nu kunderne reagerede negativt. Chaufføren fortsatte med at køre taxa, men fik altså ikke den særlige stilling.

Ligebehandlingsnævnet vurderede, at det var ulovligt, at taxaselskabet afviste chaufføren, fordi han ikke gav hånd til kvinder. Derfor skal Taxa 4x35 betale chaufføren 10.000 kroner som kompensation for at have forskelsbehandlet på grund af religion.

Men Taxa 4x35 er lodret uenig i afgørelsen. De har nægtet at kompensere chaufføren, så han har bedt Ligebehandlingsnævnet om at give sagen til statens advokat, Kammeradvokaten.

Hvad mener du om denne sag? Fortjener chaufføren at få en erstatning for forskelsbehandling?

Ekstra Bladet