Nationalister vælter ind til Folkemødet

Nationalister vælter ind til Folkemødet

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Til sommer løber det årlige Folkemøde på Bornholm af stablen, og det er allerede en kendsgerning, at den kontroversielle hollandske politiker Geert Wilders deltager.
 
Det har startet en del debat om sikkerheden ved arrangementet, men Wilders bliver ikke den eneste kontroversielle personlighed at holde øje med.
 
Danskernes Parti meddeler nemlig, at de har inviteret det græske nationalistparti Gyldent Daggrys medlem af EU-Parlamentet, Georgios Epitideios, fordi han kan sætte fokus på et relevant tema.
 
”Vi skal diskutere de forfølgelser, der finder sted af nationalister rundt om i Europa, og derfor er det helt vildt relevant at inddrage Gyldent Daggry, som om nogen har måttet udstå nogle helt forfærdeligt politiske forfølgelser, efter at de er valgt ind i det græske parlament,” siger lederen af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, til Jyllands-Posten.
 
LÆS OGSÅ: Kritik af PET efter terrorangreb
 
I samme ombæring fortæller Daniel Carlsen, at Danskernes Parti har inviteret flere nationalister i samme kategori som Georgios Epitideios, men dem vil partiet vente med at offentliggøre.
 
Bertel Haarder (V), der er en initiativtagerne til Folkemødet, har ellers omtalt Gyldent Daggry som galninge, mens Özlem Cekic (SF) har udtrykt bekymring for deres deltagelse, men den kritik giver Daniel Carlsen ikke meget for.
 
”Bertel Haarder burde skamme sig over at kalde Gyldent Daggry for galninge. Vi vil diskutere med alle, og vi er også i gang med at få sat en debat op med SF's Özlem Cekic,” siger han.
 
Hvad mener du om, at Danskernes parti har inviteret en lang række kontroversielle nationalister? Kan Folkemødet ende med at blive et terrormål?
 
Jyllands-Posten