Nationalpartiet kaster håndklædet i ringen

Nationalpartiet kaster håndklædet i ringen

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Det nystartede Nationalpartiet havde indsamlet 31.398 vælgererklæringer, da valget blev udskrevet i onsdags, men kun 13.218 af dem er indtil videre blevet godkendt i Indenrigsministeriet.

Det kræver 20.000 godkendte erklæringer for et parti at blive opstillingsberettiget, og da det ikke ser ud til at kunne nås inden den 3. juni, som er deadline, har partiet set sig nødsaget til at gå over til plan B – at stille op som løsgængere.

Det fortæller Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, til Politiken.

LÆS OGSÅ: Hassan: Du minder om en rabiesramt hyæne!
 
”I respekt for de mange borgere, der har tilkendegivet, at de vil stemme på os, stiller vi op som løsgængere. Vi vil hellere have en til to repræsentanter i Folketinget i denne valgperiode, end slet ikke at være der, og det er jo kun et spørgsmål om tid, inden vi bliver opstillingsberettiget som parti.”

Kashif Ahmad, der stiller op i Københavns Storkreds, forsøger desuden at berolige de vælgere, der skulle have betænkeligheder ved løsgænger-modellen.

”Alle, der stiller op som løsgængere, stiller op på det værdigrundlag og den politik, som partiet har lagt frem. Hvis det lykkes at komme ind med flere løsgængere, vil vi ved afstemningerne i folketinget stemme sammen ligesom vi ville have gjort, hvis vi var kommet ind som et parti,” siger han.

LÆS OGSÅ: Provodigter bliver politiker

Nationalpartiets store stjerne, provodigteren Yahya Hassen, stiller op i Østjyllands Storkreds, og han erklærer sig på linje med sin formand.

”Det vigtigste er, at vores værdier og politik kan repræsenteres ved folketingsvalget. Vi kæmper for den samme politik, som vi har kæmpet for hidtil,” siger Yahya Hassan til Go' Morgen Danmark på TV 2.

Hvad er din holdning til løsgængere i Folketinget? Kunne du finde på at stemme på en kandidat fra Nationalpartiet?

Politiken