Nazijæger til angreb på 90-årig

Nazijæger til angreb på 90-årig

image title: 
Foto: Marcoscisetti/123rf.com
Som øverste direktør i Simon Wiesenthal Centerets afdeling for efterforskning af nazistiske krigsforbrydelser er det Efraim Zuroffs fornemmeste opgave at stille krigsforbrydere til ansvar for deres handlinger – også selvom det er flere årtier siden.

Det går nu ud over 90-årige Helmuth Leif Rasmussen, der ifølge Efraim Zuroff har medvirket til krigsforbrydelser i Hviderusland i 1943. Her skulle danskeren angiveligt have været vagt i en af naziregimets koncentrationslejre, og derfor meldte den omrejsende nazijæger tirsdag Helmuth Leif Rasmussen til Københavns Politi.

”Det vil være en stor sejr, hvis der bliver rejst en sag mod ham. Men det handler jo ikke om mig personligt. Jeg er her for ofrenes skyld og handler på deres vegne,” sagde Efraim Zuroff ifølge Metroxpress efter anmeldelsen.

Helmuth Leif Rasmussen afsonede efter Anden Verdenskrig tre års fængsel, men han nægter dog stadig at have været vagt i en koncentrationslejr og påstår i stedet, at han blot var rekrut og enkelte gange portvagt.

Hvad mener du om Efraim Zuroffs nazijagt? Er det fair at stille folk til ansvar for noget, der foregik for mere end 70 år siden?

Metroxpress

Se debatter