Negerboller censureres fra TV

Negerboller censureres fra TV

image title: 
Foto: emmoth/123rf.com
”Hvordan har man kunne ladet dette passere? HVAD FANDEN HAR I GANG I?!”
Dette var bare én af de reaktioner, der kom på Twitter, efter den svenske public service kanal SVT bragte en udsendelse, hvor opskriften på ”negarbollar” stod på køkkenvæggen hos en svensk arbejderfamilie.

Programmet følger værten Bathina Philipsons liv og hendes besøg hos forskellige socialgrupper i det svenske samfund. Forrige tirsdag besøgte hun en arbejderfamilie med seks børn i en lejlighed i byen Nora. På et tidspunkt ledsager hun moderen ud i køkkenet, hvor hun opdager, at der på væggen er skrevet en opskrift på ”negerbollar”.

Opskriften fik folk til tasterne, og på Twitter blev den blandt andet kaldt for ”sygt racistisk” og ”så utroligt krænkende”.
Reaktionerne har efterfølgende fået tv-stationen til at stå frem for at undskylde hændelsen:

”Det er et krænkende og forældet ord, som vi ikke burde anvende,” siger Eva Beckman, der er kulturchef og ansvarlig programredaktør på SVT.

LÆS OGSÅ: Kvindelige præster vil erstatte Modervor med Fadervor

Selv om hun anerkender, at programmet netop handler om fordomme, og at mange ikke tænker over, at ordet kan opfattes stødende, har hun alligevel valgt at fjerne opskriften fra udsendelsen.

”Det blev for utydeligt, hvad programmet var ude efter, så derfor bliver det klippet om. Jeg har ikke lyst til at bidrage til noget, som kan såre,” siger hun til Aftonbladet.

Skal medier fremover være bedre til at fjerne ting, som kan tolkes racistiske, før man udgiver det?

Berlingske
 
Tags: 
Nøgleord: