Nej, mælken skal ikke stå i køleskabslågen

Nej, mælken skal ikke stå i køleskabslågen

image title: 
Foto: Sue Martin/123rf.com
Til trods for, at mælkekartonen nærmest er skabt til at stå i køleskabsdøren, er det faktisk helt forkert. Mælk har nemlig ikke godt af temperaturudsving og opbevaring sammen med andre fødevarer. Derfor er køleskabslågen ikke det bedste sted at stille mælken.
Det forklarer Jesper Skovlund, der er PR-ansvarlig i Arla Danmark ifølge TV 2.

”Vores undersøgelser siger, at mælk skal stå der, hvor temperaturen er lavest og stabil. Derfor er lågen et dårligt sted, fordi temperaturen påvirkes, når køleskabsdøren åbnes og lukkes,” siger han.

LÆS OGSÅ: Tusinder kan få nedsat licensen. Kan du?

Jesper Skovlund forklarer, at den optimale temperatur for mælk er fem grader og derunder. Den midterste og den nederste hylde er derfor en bedre placering. Er temperaturen nemlig over fem grader, vil det nemlig gå ud over holdbarheden.

”En tommelfingerregel er, at for hver grad mælken er højere end fem grader, der falder holdbarheden en dag,” fortæller Jesper Skovlund.
Det kan dog variere fra køleskab til køleskab, hvilken hylde, der har den koldeste temperatur. Hvis du har et køleskab med blæser, er temperaturen ofte ens på alle hylder, hvor køleskabe uden blæser er varmest for oven og køligst i de nederste hylder.

Så for at finde ud af, hvor du skal stille mælken fremover, er du nødt til at have fat i et termometer.

Hvor plejer du at stille mælken i køleskabet?

TV 2 
 
Tags: 
Nøgleord: