Nej til gravide illegale indvandrekvinder

Nej til gravide illegale indvandrekvinder

Sponsoreret indhold

Det skal fortsat ikke være muligt for gravide kvinder, som opholder sig ulovligt i Danmark, at komme til tjek og behandling i sundhedsvæsenet. Det slår sundhedsminister Nick Hækkerup fast i et brev til Røde Kors, Lægeforeningen, Dansk Flygtningehjælp, Jordemoderforeningen og Dansk Sygeplejeråd.

De fem organisationer foreslog ellers ministeren tilbage i februar, at gravide kvinder, der opholder sig illegalt i Danmark, skulle have lov til at få adgang til besøg hos læge og jordemor under graviditet. Organisationerne er ærgerlige over beslutningen:

LÆS OGSÅ: DF vil samarbejde med Socialdemokraterne

”Vi havde håbet på et andet svar. For lægeforeningen handler det om det ufødte barns tarv. Ufødte børn har ikke selv valgt at flytte hertil. Det er et liv, vi her taler om,” siger formand for Lægeforeningens etiske udvalg, Lise Møller, i et interview med Politiken.

Ifølge Lægeforeningen er det mellem 311 og 353 illegale indvandrekvinder, der hvert år bliver gravide.
De anslår, at det vil koste mellem 1,9 til 2,6 millioner kroner årligt at tilbyde kvinderne forebyggende undersøgelser ved graviditet, fødsel og barnets første år.

Som reglerne er nu, har illegale indvandrere kun adgang til det offentlige sundhedsvæsen, hvis der er tale om et akut behov.

Er det okay, at gravide illegale indvandrekvinder nægtes hjælp? Eller burde der gælde andre regler, når der er tale om ufødte børn, der ikke selv har valgt deres skæbne?

TV 2