Nej til islamisering: Islam skal europæiseres

Nej til islamisering: Islam skal europæiseres

image title: 
Foto: adrianhancu/123rf.com
Den franske filosof Pascal Bruckner er stor fortaler for det vestlige demokrati og den ytringsfrihed der hører med.
 
Han skriver i Dagbladet Information, at “Islam har sin fulde plads i Europa. Islam er berettiget til religionsfrihed, til ordentlige moskeer og til respekt,” men at der skal forelægge en gensidig respekt mellem det vestlige samfund og islam.
 
“Vores muslimske medborgere må respektere de republikanske og sekulære regler, ikke kræve ekstraterritorial status, ikke kræve særrettigheder og privilegier. Islam må blive en religion blandt andre med samme rettigheder og pligter, og herefter kan den reformerte udgave evt. sprede sig til resten af ​​den muslimske verden,” uddyber han.

LÆS OGSÅ: Løkke i ny bilagssag: Druk i arbejdstiden
 
Demokratiet er et unikum, blandt andet fordi det ikke søger at lukke munden på sine modstandere, men derimod kæmper for deres ret til at ytre sine meninger, på trods af at det kan stride imod demokratiets normer, skriver Bruckner.
 
“Trods sin ufuldkommenhed er det vestlige demokrati at foretrække frem for alle kendte alternativer. I Vesten forviser vi ikke kvinder til hjemmet, kræver ikke deres hoveder tildækket eller nederdele forlænget. Vi fængsler ikke homoseksuelle, forbyder ikke alkohol, begrænser ikke ytringsfrihed, kriminaliserer ikke religionskritik og censurerer ikke kunst”
 
Den islamiske befolkning burde derfor tage ved lære af det vestlige demokrati, i stedet for at forsøge at presse sine normer, livssyn og kvindesyn ned over vesten, mener Bruckner og konkluderer:
 
“Det er ikke Europa, der skal islamiseres, men islam, der skal europæiseres.”
 
Hvad mener du om, at islam bør europæiseres? Er du enig?
 

Information
 

Tags: 
Se debatter