Nepal: Over 3000 omkomne efter jordskælv

Nepal: Over 3000 omkomne efter jordskælv

image title: 
FOX News Insider/flickr.com
Store dele af Nepal ligger i ruiner efter det voldsomme jordskælv i weekenden. Af frygt for efterskælv, har flere indbyggere i hovedstaden Kathmandu, flyttet telte og madrasser udenfor, af sikkerhedsmæssige årsager.

Kathmandus mangelfulde sundhedsvæsen bliver nu testet til sit fulde, hvor blandt andet byens Medical College har været nødsaget til at oprettet en operationsafdeling i et telt.

 ”Jordskælvet har afdækket, at Nepals bedste offentlige hospitalsinfrastruktur er bukket sammen på et tidspunkt, hvor det skulle tage sig af mange mennesker i en fart, siger Sarvendra Moongla, ledende kirurg ved hospitalet i Bir i Kathmandu.

LÆS OGSÅ: Forskningspenge går til privat forbrug i udlandet

En opgørelse fra Verdenssundhedsorganisation (WHO) viser, at der blot er omkring 2 læger og 50 hospitalssenge pr. 10.000 indbyggere i Nepal.

En dansk kvinde er blevet indlagt på et hospital i Kathmandu, men vedkommendes tilstand er endnu uoplyst, fortæller Udenrigsministeriets Borgerservice til DR. De pårørende er underrettet.

Tragedien i Nepal ser ud til at have rørt mange danskere, der har doneret mere end 800.000 kroner. Det konstaterer Røde Kors generalsekretær, Anders Ladekarl, til DR:

”Vi har samlet godt 800.000 kroner ind på 12 timer. Det er ret imponerende.”

Synes du, at vi burde gøre mere for Nepal, eller gør vi nok? Og hvorfor?
 
DR 
DR  
DR