Nikolaj Lie Kaas: Derfor blev jeg fyret

Nikolaj Lie Kaas: Derfor blev jeg fyret

Sponsoreret indhold

Der har gennem længere tid været usikkerhed om, hvorvidt Nikolaj Lie Kaas skulle fortsætte med at spille Carl Mørck i filmatiseringerne af krimiforfatter Jussi Adler-Olsens populære Afdeling Q-romaner.

Nu slår Nikolaj Lie Kaas selv fast, at det skal han ikke. Det fortalte han selv under weekendens uddeling af Robert-prisen.”Når jeg har indspillet ’Journal 64’, så er det slut,” fortalte han til BT.

I medierne har der længe været stillet spørgsmål ved, om Nikolaj Lie Kaas skulle forsætte i rollen som Carl Mørck, da Jussi Adler-Olsen selv har kaldt Nikolaj Lie Kaas’ præstation for unuanceret, og simpelthen bare forkert for karakteren.

LÆS OGSÅ: Elsket radiovært siger op på DR

Ifølge Nikolaj Lie Kaas skyldes fyringen, at han ikke ligner forfatteren nok.

”Man skal huske på, at Jussi jo hedder Carl til fornavn, så jeg tror meget, at han spejler sig selv i figuren,” udtalte han til Her og Nu.

I virkeligheden hedder Jussi Adler-Olsen nemlig Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen.
Til Her og Nu har Jussi Adler-Olsen tidligere givet udtryk for, hvad han synes om Nikolaj Lie-Kaas’ i rollen som Carl Mørck:

”Han er meget enstrenget i sin vurdering af, hvem Carl Mørck er. Det kan man også være, hvis man bare læser det overfladisk. Jeg havde regnet med, at man ville gå ned i karakteren på en anden måde. En nuanceret måde. Han er en fremragende skuespiller, jeg havde bare ventet noget andet. Han kan selvfølgelig ikke gøre for, at han bliver instrueret på den måde. Jeg kan stadig rigtig godt lide ham. Han er en sympatisk skuespiller, der kan spille på mange strenge. Det var nok bare ikke den rigtige rolle for ham.”

Trods spekulationerne om, hvorvidt Nikolaj Lie Kaas ville fortsætte som hovedperson i ”Afdeling Q”-filmene er det altså nu slået fast. ”Journal 64” bliver hans sidste.

Synes du, Nikolaj Lie Kaas er den forkerte til at spille Carl Mørck?

BT