Nogle kvinder har større tendens til utroskab

Nogle kvinder har større tendens til utroskab

image title: 
nyul/123rf.com

En hollandsk undersøgelse klarlægger forholdet mellem magt, penge og utroskab. Den norske sex og samlivsekspert Peder Kjøs beskriver med udgangspunkt i undersøgelsen, at det ikke er overraskende, at magtfulde og rige mænd er mest utro, derimod overrasker kvindernes svar.

"De viser nemlig, at kvinder også er mere og mere utro, jo mere magt og jo højere indtægt, de har. Mægtige kvinder er mere utro end mænd med mindre magt, så undersøgelsen udfordrer faktisk hele forestillingen om, at lysten til utroskab er kønsbestemt, ” fortæller Peder Kjøs.

Tidligere har der været en forestilling om, at mænd er mere utro end kvinder, men ifølge Peder Kjøs handler det i højere grad om, hvor let man kan slippe afsted med utroskab.


LÆS OGSÅ: Telia chefer tvinger ansatte til sex

”I tillæg har de mægtige mere selvtillid. De har mere tro på, at de er attraktive, og at de kan slippe af sted med de ting, de gør. Dermed tillader de også sig selv at handle mere impulsivt og i højere grad gøre dét, de selv har lyst til”.

Det betyder samtidig, at både mænd og kvinder med høj status er mere egoistiske, hvilket er det, der leder dem ud i utroskab.

”De mægtige er vant til at se muligheder for sig selv og har en tendens til at tage mindre hensyn til andres ønsker og behov, ” fortæller Peder Kjøs.

Har du nogensinde været utro og hvorfor?

Søndagsavisen

 


Tags: 
Nøgleord: