Norwegian: Turister vigtigere end levevilkår

Norwegian: Turister vigtigere end levevilkår

image title: 
Trevor Benbrook/123rf.com
Ryanair er blevet kritiseret for dårlige arbejdsvilkår for deres flypersonale i flere år, og da selskabet i marts oprettede en ny base med ruter fra Københavns Lufthavn, vakte det stor kritik fra danske politikere og fagbevægelser.

Ryanair vil ikke indgå overenskomst med Flypersonalets Union (FPU), og det har bland andet resulteret i en retsag ved Arbejdsretten.

LÆS OGSÅ: S-profil vil tvinge alle i en A-kasse 

Norwegians topchef Bjørn Kjos mener, at man bør fokusere på at hilse Ryanair velkommen og, at selskabet kan betyde nye arbejdspladser i Danmark.

”Om man kan lide det eller ej, så har Ryanair skabt en masse arbejdspladser i Europa, og de billige billetter har gjort det at rejse muligt for en masse mennesker, som ikke før har haft mulighed for det,” fortæller han til Jyllands-Posten og fortsætter:

”Dem, som ikke ønsker at flyve med Ryanair, kan jo bare lade være. De er bestemt velkommen til at flyve med Norwegian i stedet”.
Mange har sammenlignet Norwegian med Ryanair, men Bjørn Kjos gør det klart, at det ikke er tilfældet.

”Alle deres baser er sat op efter irsk lov, og sådan arbejder vi ikke. Hvis vi er i Danmark, så overholder vi dansk lovgivning.”

Hvad synes du – bør vi hilse fri konkurrence og Ryanair velkommen eller afvise dem?

Jyllands-Posten
Tags: