Nu bliver det nemmere at betale med dit dankort

Nu bliver det nemmere at betale med dit dankort

image title: 
Andriy Popov/123rf.com
Når du fremover skal handle ind og bruge kontaktløs betaling, kan du købe varer for et højere beløb. For fra torsdag den 1. februar ændres grænsen for kontaktløs betaling fra 200 kroner til 350 kroner.

”Kontaktløse betalinger sparer tid ved terminalen - også ved større køb, hvor man skal indtaste sin PIN-kode. Men ved at hæve beløbsgrænsen for køb uden PIN-kode til 350 kr. bliver det endnu hurtigere og nemmere at betale, så vi slipper for kø ved terminalen,” fortalte vicedirektør hos De Samvirkende Købmænd, Claus Bøgelund Nielsen i december til BT.

I forlængelse af den nye beløbsgrænse vil kunder samtidig slippe for at skulle indtaste pinkode i otte ud af ti betalingssituationer, og ifølge Jeppe Juul-Andersen vil det ikke forringe sikkerheden.

LÆS OGSÅ: Er du YouSee kunde? Så er der ændringer på vej

”Vores erfaringer bekræfter, at det ikke er på bekostning af sikkerheden – faktisk mindskes risikoen for at få afluret sin pinkode og efterfølgende stjålet sit kort, når man slipper for at indtaste sin kode ved mindre køb,” fortalte han i december til BT.

Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter også på Twitter, at kontaktløs betaling gør det sværere for tyvene at snyde kunderne.

”Betaler du kontaktløst, gør du det bøvlet for tricktyven at aflure/få fat på pinkoden og mindre attraktivt at stjæle dit dankort,” skriver politiet på twitter ifølge BT.

Hvad tænker du om kontaktløs betaling?

BT 
 
Tags: 
Nøgleord: