Nu er der også p-piller til mænd

Nu er der også p-piller til mænd

image title: 
joseelias/123rf.com
Inden længe kan man finde en nylig udviklet præventiv pille til mænd i butikkerne, skriver Daily Mail.

Forskere på universitetet i Minnesota meddeler, at der er stort fremskridt inden for udviklingen af den præventive pille til mænd.

Det er godt 50 år siden, at man udviklede p-pillen til kvinden, men forskere har endnu ikke haft held med at pause frugtbarheden hos mænd uden bivirkninger.

LÆS OGSÅ: Danskerne er afhængige af stoffer

Mulige bivirkninger, som p-pillen kan medføre, er fx en væsentlig forringelse af sædkvaliteten og dermed muligheden for at blive far.

De nye fremskridt bygger på, at man ved at isolere et enzym i mandens sæd, kan forhindre sædcellens indtrængen i ægget.

En tysk entreprenør, Clemens Bimek, mente i den forbindelse, at han havde løsningen – en ’knap’ som forhindrer sæden i at blive udløst.

Ventilen – som implanteres internt, er designet til at aflede strømmen af sæd tilbage til mandens testikler, hvilket resulterer i, at manden bliver midlertidigt ufrugtbar.

Hvis manden senere beslutter sig for at blive far, lokaliserer han implantatet i sin pung, og slår kontakten fra, så sædcellerne får frit løb.

Clemens Bimek er i øjeblikket den eneste, som har fået installeret et implantat, men mener dog, at implantatet bliver populært blandt mænd.

I forbindelse med ligestillingsdiskussionen, hvad mener du så? Burde mænd så tage teten ang. prævention?

Daily Mail
Tags: