Nu kan din nye bil blive langt billigere

Nu kan din nye bil blive langt billigere

image title: 
TV 2 / DANMARK
Hvis du går og overvejer at skifte den gamle bil ud med en ny, kan det måske være en god idé at vente lidt endnu.

Med regeringens nye skatteudspil bliver der lagt op til at sænke bilafgiften på danske personbiler og det betyder, at du vil kunne opnå store besparelser. Det skriver TV2.

I et foreløbigt udspil lægger regeringen op til, at registreringsafgiften skal være én sats på 100 procent, hvor registreringsafgiften i dag er 105 procent af personbilers afgiftspligtige værdi op til 109.000 kroner og 150 procent af værdien derover.

Med andre ord regner Finansministeriet med, at regeringsforslag vil kunne gøre et bilkøb mellem 3000-55.000 kroner billigere.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du selvrisiko til din bil

Det betyder, at hvis forslaget vedtages, vil du kunne få fingrene i en Opel Karl for 97.000 kroner i stedet for 100.000 kroner og dermed opnå en besparelse på 3000 kroner.

Men den helt store besparelse vil være på en bil som Volkswagen Passat, hvor du vil kunne købe den for 403.000 kroner i stedet for 458.000 kroner og dermed opnå 55.000 kroner i besparelse.

Selv om det for de fleste bilinteresseret kan lyde som sød musik, mener Det Radikale Venstre derimod, at afgiftsomlægningen vil være spild af penge.

”Det er penge til forbrug nu og her. Men det, som Danmark har brug for i øjeblikket, er arbejdskraft, og den tilvejebringer regeringen ikke. De investerer ikke i vores børn og børnebørn ved at sænke afgifterne,” siger skatteordfører Andreas Steenberg til TV2.

Hvad tænker du om forslaget?

TV2 
Tags: 
Nøgleord: