Nu kan du lære sprog, mens du sover

Nu kan du lære sprog, mens du sover

image title: 
nyul/123rf.com
Det har længe været i videnskabens interesse, at undersøge menneskers søvn. Nu i den forbindelse har man undersøgt, hvad man kan lære mens man sover.

FremmedsprogTo forskere har i en undersøgelse, lært tyskere at tale hollandsk. Fremgangsmåden for undersøgelsen var, at det kun var få hollandske ord de skulle lære, men efter de første par gange, delte forskeren dem op i to grupper og bad dem om at gå i seng. Kun den ene gruppe fik afspillet hollandske ord, mens de sov.

Forskerne kunne konkludere, at den gruppe som fik afspillet hollandske ord, havde det største kendskab til ordene, når de vågnede.
Musiske evnerEn lignende undersøgelse med musik er blevet udført, hvor en gruppe blev lært at spille en sang på guitar og blev efterfølgende bedt om at gå i seng.

LÆS MERE: Kiosker lader mindreårige gamble illegalt

Under luren blev melodien afspillet, og hertil var konklusionen den samme – at den udsatte gruppe bedst kunne spille sangen.
Finde glemte tingI en tredje undersøgelse blev 60 personer bedt om at huske 72 forskellige punkter på en skærm. Hver placering havde en bestemt lyd, når de blev trykket på.

Efter luren på 90 minutter var den udsatte gruppe i stand til at huske 72 af stederne, efter at have hørt de forskellige lyde om natten.

Tror du på resultaterne? Vil du give dig I kast med at lære noget mens du sover?

Illusteretvidenskab

 
Tags: