Nu kan homoseksualitet aflæses i DNA’et

Nu kan homoseksualitet aflæses i DNA’et

image title: 
Alexander Raths/123rf.com
Modifikationer i det menneskelige genom gør, at der opstår aktivitet i generne, men uden at ændre på DNA-sekvensen, og det kan ifølge amerikanske forskere spille en stor rolle i forhold til seksuel orientering. Denne modifikation kaldes methylering.

Forskerne har helt konkret undersøgt metyhleringsmønstrene hos 37 mandlige identiske tvillinger, hvor én af dem er homoseksuel og den anden heteroseksuel.

Forskerne kunne i resultaterne af undersøgelsen se, at der var fem regioner i genomet, hvor metyhleringsmønstrene hang godt sammen med den seksuelle orientering.

LÆS OGSÅ: Mænd bruger neglelak: Se den tankevækkende grund

Yderligere undersøgte forskerne hvor god denne metode var til at forudsige seksuel orientering i en anden gruppe. Metoden kunne i 70 procent af tilfældene forudsige, hvilken seksuel orientering personen ville ende med.

Formålet med undersøgelsen har ikke været at finde en såkaldt ’kur’ mod homoseksualitet, understreger forskerne overfor Sciencemag.org.

”Vi vil ikke have potentialet til at manipulere med vores seksuelle orientering inden for den nærmeste fremtid. På den anden side skal vi ikke bremse forskningen i at finde oprindelsen af vores seksuelle orienteringer,” siger J. Michael Bailey, der er psykolog ved Northwestern University in Evanston, Illinois.
 
Hvad tror du det vil betyde for verden hvis man kunne fjerne eller tilføje seksuel orientering?
 
Videnskab.dk
 
Tags: