Nu rykkes hashhandlen ind i andre bydele

Nu rykkes hashhandlen ind i andre bydele

image title: 
Foto: Peter Ksinan/123rf.com
Da christianitterne i fredags tog sagen i egen hånd og ryddede Pusher Street, kunne både politi og politikere ånde lettet op, men det har nu medført, at hashhandlen har bredt sig til andre bydele i Købehavn, blandt andet på Nørrebro og Christianshavn.
 
”Markedet har flyttet sig ud i området omkring Christiania,” lyder det fra, Tommy Laursen, der er sekretariatschef i SSP København.
 
Men også på Nørrebro har beboerne observeret, at hashsalget i området er taget til.
 
”Her i weekenden har vi på Nørrebro oplevet, at der har været en stigende efterspørgsel og ligefrem kø til nogle af boderne på Nørrebro, og det har været mere voldsomt, end det plejer at være,” siger formand for Nørrebro Lokaludvalg Mogens Petersen.
 
LÆS OGSÅ: Guide: Få mere overskud i hverdagen

Tilbage i 2004, hvor Pusher Street sidst blev ryddet, flyttede en del af hashsalget ind på gaderne på Nørrebro, og derfor frygter Mogens Petersen, at historien vil gentage sig.
 
”Vores bekymring kan jo være, at der opstår det, som opstod sidst, nemlig at vi fik en øget bandeaktivitet og en øget kamp imellem banderne,” siger han.
 
Hos SSP København gør man dog opmærksom på, at man følger med i udviklingen og opruster sig til indsatsen på Nørrebro, Christianshavn og andre bydele, hvor hashhandlen risikerer at poppe op.
 
Hvordan kan vi undgå, at hashhandlen spreder sig til andre bydele?
 
Metroxpress
Tags: 
Nøgleord: