Nu skal du vente 5 dage på dine breve

Nu skal du vente 5 dage på dine breve

image title: 
Foto: Allan Swart/123rf.com
Dette sker, fordi et bredt politisk flertal har aftalt [L1] at vedtage en ny postlov, som slækker på leveringskravene på post.
Ifølge DR bekræfter transportminister Hans Christian Schmidt (V) aftalen:

”Vi er nødt til at lave nogle forbedringer i forhold til de forpligtelser, som Post Danmark har. Det gælder for eksempel, at man ikke længere har et A-brev.”
 
Mere præcist afskaffer man det såkaldte A-brev, der indtil nu er blevet leveret fra dag til dag, derudover har B-brevene skulle være leveret inden for tre dage, men det ændres altså nu til fem dage.
 
LÆS OGSÅ: 
11-årig skyder indbrudstyv
 
Post Danmark har lavet en opgørelse, der viser, at en familie i snit sender mindre end fire A-breve om året, hvilket er hele 82 procent mindre sammenlignet med i 1999, hvor antallet af A-breve toppede.
 
Desuden skal det ifølge aftalen heller ikke længere være muligt at omdirigere sin post til sommerhus uden gebyr. I alt lyder besparelserne på 328 millioner kroner.
 
Samtidig går Post Danmark fra at have uddelt breve og pakker fem dage om ugen, til kun at skulle gøre det seks dage om ugen.
 
Udover at påvirke den danske befolkning, så går det også ud over de netbutikker, som sender bøger og computerspil mm. som store breve (Maxibreve) til deres kunder.
 
Kommer den nye aftale til at gå ud over dig?

DR
 
Tags: 
Nøgleord: