Nu skal politikerne have højere løn

Nu skal politikerne have højere løn

image title: 
Foto: Pixabay
På den ene side bliver der skåret ned på kontanthjælp og dagpenge, samtidig med, at pensionsalderen for den almindelige dansker hæves. På den anden side er politikerne igang med at give sig selv højere løn.
 
Det går ikke, lyder udmeldingen fra Enhedslisten, som synes, at det er både urimeligt og forkert, at Vederlagskommissionen, som skal revurdere løn- og pensionsforhold for politikere, ventes at foreslå en lønstigning på omtrent 15 procent for ministre og folketingspolitikere.
 
”Det er slet og ret urimeligt, hvis Vederlagskommissionen fører til, at politikerne giver sig selv en klækkelig lønforhøjelse,” siger Pernille Skipper, Enhedslistens gruppenæstformand og fortsætter:
 
”Man forsøger at undskylde en massiv lønstigning med en lille sænkelse i pensionen, som i øvrigt stadig vil betyde, at pensionen er langt over, hvad en almindelig dansker får skrabet sammen.”
 
LÆS OGSÅ: Supermarkeder tjener penge på at sælge gammelt mad 
 
Flere kilder i og uden for Vederlagskommissionen med kendskab til ekspertgruppens anbefalinger siger til Politiken, at politikere på både landsplan og lokalplan kan forvente en lønstigning. For borgmestre lyder den på 30 procent.
 
”Det her vil betyde, at man får politikere, som i endnu højere grad tjener mere end den almindelige befolkning, får nogle andre forhold i hverdagen og fjerner sig fra de mennesker, de skal lovgive omkring.”
 
”Det er hyklerisk, fordi det er de samme politikere, som skærer ned på kontanthjælp og dagpenge og hæver pensionsalderen for almindelige mennesker,” siger Pernille Skipper.
 
LÆS OGSÅ: "De er ikke hvide, derfor skal de lide"
 
Der er flere ting at tage fat på, og Pernille Skipper har foreslået to ting:
 
”Vi har forslået, at man sætter pensionerne ned, så de minder bare lidt mere om en højt betalt akademiker.”
 
”At man beholder lønnen på det nuværende niveau og ikke sætter den op. Og at man ikke kan få eftervederlag, som dybest set svarer til dagpenge, samtidig med, at man har fået et nyt job. Der skal ske en modregning der,” siger Pernille Skipper.
 
Hvad er din holdning til politikernes udsigt til lønstigning?
 
Dagens.dk
Tags: 
Nøgleord: 
Se debatter