Nu skal vi igen spores på mobiltelefonen

Nu skal vi igen spores på mobiltelefonen

image title: 
Santi Rattanaburi/123rf.com
Det meget omdiskuterede overvågningsværktøj ’sessionslogning’ gemmer på danskernes aktivitet på internettet og mobiltelefonen. Det værktøj blev ellers afskaffet sidste sommer, efter hed politisk og etisk debat i medierne, hvor ord som masseovervågning flittigt blev brugt. 

Det var ellers inden afskaffelsen af sessionslogning, påtvunget tele- og internetudbydere at gemme på danskernes internetoplysninger.  

Politidirektør i Rigspolitiet Svend Larsen, mener at politiet mangler adgang til de ’digitale fodspor’ som hver dag efterlades online.

LÆS OGSÅ: DF: Dømte pædofile skal ikke kunne skjule sig

”Hvis man har en smartphone og løbende tjekker vejret, aktiekurser, eller hvad man nu bruger den til, så kommunikerer telefonen løbende med en mobilmast,” siger han og fortsætter:

”Og hvis teleudbyderen har gemt de oplysninger, kan vi med en dommerkendelse finde ud af præcis, hvor mobiltelefonen fysisk har været. Men uden logning kan vi ikke finde ud af det. Det er faktisk et stort problem for os både i den konkrete sag og i andre sager,” fortæller Svend Larsen til Berlingske.

Svend Larsen erkender dog, at sessionslogning i sin tidligere version var ineffektiv. Men han fortæller samtidig at værktøjet ville være behjælpeligt i ikke kun terrorsager, men også indenfor strengere kriminalitet såsom røveri-, narko-, og voldtægtssager.

I Folketinget er der splittede holdninger til værktøjet, og det påpeges blandt andet, at sessionslogning er i strid med EU’s charter om grundlæggende friheder. Alligevel er justitsministeren, Mette Frederiksen, ikke afvisende overfor en justering af de nuværende regler på områder, oplyser Berlingske.

Synes du, at det er helt legitimt at politiet kan spore os, hvor end vi er, og hvad end vi laver?

MSN