Nu svarer radiovært igen på Frøkjærs kritik

Nu svarer radiovært igen på Frøkjærs kritik

image title: 
Foto: pricelessphotos/123rf.com
Selvom Cecilie Frøkjær ikke selv er på Facebook, gav hun sin uforbeholdne mening til kende om det sociale medie i søndagens udgave af ’Vi ses hos Clement’ på DR2.

”Nu hører jeg fra folk, der er derude eller derinde på Facebook, at folk går amok, og man sviner hinanden til. Alle har en mening, og de fleste skulle holde deres fucking kæft,” lød det fra den populære tv-vært.

En af de danske kendisser, der bruger Facebook mest aktivt til at debattere politiske emner, er Dan Rachlin. Han føler sig dog ikke truffet over tv-værtens opsang.

”Jeg har hørt, hvad hun har sagt. Jeg har nydt det, og jeg har ikke følt mig truffet, selv om jeg jo nok er en af dem, der ytrer sig allermest på Facebook overhovedet,” udtaler Dan Rachlin til Ekstra Bladet.

LÆS OGSÅ: Frøkjær sviner danskernes sociale medievaner

Ifølge ham kan Facebook sagtens bruges konstruktivt og fornuftigt.

”Jeg mener, at Facebook er et vigtigt redskab i den demokratiske proces. Det lyder naturligvis lidt højtravende, men jeg og andre har fået et talerør, og så er det jo op til os selv at fordele skidt og kanel i de rigtige portioner,” fortæller han, men er enig i Cecilie Frøkjærs udsagn om, at der ikke er så meget selvcensur på Facebook.

”Det er rigtigt, at mange skriver ting, de aldrig ville sige til folks ansigt, hvis de mødte dem i virkeligheden. Og det er rigtigt af Frøkjær at bemærke og kritisere det, men jeg føler mig nu stadig ikke truffet.”

Dan Rachlin synes desuden, at det er lidt spøjst, at Cecilie Frøkjær udtaler sig om noget, hun ikke er en del af.

”Jeg synes, det er super cool, at hun er kommet med den har opsang, men jeg synes samtidig, det er lidt morsomt, at den kommer fra en, som ikke selv er på Facebook. Jeg må gå ud fra, at hun som den dygtige journalist og kvikke pige, hun er, har lavet en eller anden form for research, men det er altid sjovt, når folk, der gør en dyd ud af ikke at være på Facebook, kommer med kritik af netop Facebook,” forklarer Dan Rachlin, men fortæller også, at han da vil tage hendes opsang op til overvejelse fremover.

”Jeg bruger hendes opsang til at huske mig selv på lige at trække vejret en ekstra gang, før jeg kommer med en opdatering. Det lyder meget banalt, men er ikke desto mindre vigtigt, hvis man skal kunne se folk i øjnene bagefter.”

Hvor mange overvejelser gør du dig, inden du skriver noget på Facebook?

Ekstra Bladet