Nu udskrives der (måske) valg

Nu udskrives der (måske) valg

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Senest den 14. september 2015 skal der have været afholdt Folketingsvalg. Der debatteres derfor heftigt blandt politiske eksperter i disse dage om, hvorvidt der udskrives valg på denne side af sommerferien eller ej.

Det der taler imod et folketingsvalg på denne side af sommerferien, er blandt andet den seneste meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau. Den viser nemlig, at blå blok står til 54,3 procent af stemmerne, mens rød blok står til 45,9 procent. Det er en måling, der ifølge politisk kommentator Hans Engell, kan få statsminister Helle Thorning-Schmidt til at holde fingeren fra valgknappen. Til Ritzau fortæller han:

”Thorning kan satse på at løbe tre-fire procentpoint - måske 4,5 procentpoint - ind i løbet af en valgkamp. Så det bliver lige til øllet, og der er ingen tvivl om, at sådan en måling her er en bitter pille at sluge for statsministeren”.

Politisk kommentator Troels Mylenberg ser anderledes på situationen. Han henviser blandt andet til det udspil på sundheds- og ældreområdet, som Regeringen her til formiddag præsenterede.

”Efter fremlæggelsen vil Thorning nok lige aflæse mediebilledet, inden hun beslutter sig for onsdag eller torsdag. Der er 80-90 procents chance for, at jeg tager fejl, hvis jeg fastholder et valg til september,” siger Troels Mylenberg til Ritzau.

Én ting synes der dog at være enighed om blandt de politiske kommentatorer: udskrives der ikke valg i denne uge, bliver det først efter sommerferien, at danskerne skal tage stilling til, hvor de skal sætte deres kryds.

Hvornår tror du, at der udskrives valg? Ved du allerede, hvor du vil sætte dit kryds?

Newsbreak & dagens.dk
Tags: