Ny forskning: Gifte mænd bliver tøffelhelte

Ny forskning: Gifte mænd bliver tøffelhelte

image title: 
Foto: Dmitriy Shironosov/123rf.com
Mange mænd vil sikkert mene, at deres ven i et forhold ikke altid har tid til fodboldaftenener eller byture, når han er i et forhold. Omvendt vil vennen nok mene, at intet har ændret sig, bare fordi han er kommet i et forhold. Han kan stadig være ’en af drengene’.

Et nyt studie fra Rigshospitalet afslører dog, at der kan være noget om snakken om, at mænd mister deres mandighed i et forhold.

”Det tyder på, at det at være sammen med en kvinde eller bo i et forhold modificerer mænds kønshormoner,” siger Anna-Maria Andersson, som er forskningsleder på hormonlaboratoriet på Rigshospitalets Klinik for Vækst og Reproduktion, til Metroxpress.

LÆS OGSÅ: 4 sunde grunde til at have regelmæssig sex

Studiet fra Rigshospitalet er baseret på blodprøver fra 1113 danske mænd foretaget over en periode på 10 år. Her viser det sig, at alle mænds testosteron-niveau falder over tid, men at det falder mere markant hos mænd, der er i et forhold.

Det giver dog meget god mening ifølge Anna-Maria Andersson.

”Testosteron er med til at gøre mænd mere konkurrencemindede og mere udfarende. Det er godt, når man skal ud og finde sig en kæreste eller ud at score,” siger Anna-Maria Andersson og fortsætter:

”Men i det øjeblik, hvor du skal tage dig af en familie, nytter det ikke noget, at du ligger i konkurrence med din kone. Så er der behov for andre ting.”

Ændrer du dig, nå du kommer i et forhold?

MX
Tags: 
Nøgleord: