Ny forskning: Sovetryner kan blive blinde

Ny forskning: Sovetryner kan blive blinde

image title: 
Dmitriy Shironosov/123rf.com
En undersøgelse viser, at hvis man sover mere end otte timer om natten, har man en øget risiko for at udvikle en degenerativ øjenlidelse.

Har du en tendens til ofte at trykke på snooze-knappen, kan det få vitale konsekvenser for dit syn, viser ny forskning. Forskningen viser, at otte timers søvn om natten kan føre til ’makulært degeneration’, som er den hyppigste årsag til blindhed i England.

LÆS MERE: Sådan får du en bedre søvn

En degenerativ øjenlidelse er en sygdom, hvor strukturen af øjenvævet i stigende grad forværres over tid, uanset om det skyldes normal kropsligt slid eller livsstils-valg, som fx motion eller spisevaner.

Efterhånden som kroppen ældres forværres synet også, og dermed ødelægger skarpheden. Det er som oftest folk over 60, der oplever disse symptomer.

Doktoren som har hjulpet til i forskningen, doktor Khurana, undersøgte 1003 patienter og deres sovemønstre.

Sovetiden for de raske patienter lyder på 7,97 timer, mens patienterne der lider af degenerativ øjenlidelse sov henholdsvis 8,17 timer, 9 timer, og 8,97 timer,” udtaler doktor Khurana."

Herudover bestod undersøgelsen også af en test, som målte på den effekt pude presset udsætter øjet for, når man sover med et eller flere øjne i hovedpuden.

Undersøgelsen viste, at hvis man sover med den ene halvdel af ansigtet og et øje presset mod puden, kan det forårsage vedvarende deformation på det øje.
 
Hvilke sovemønstre har du?
 
The Mirror
Tags: 
Nøgleord: