Ny investeringsform hitter

Ny investeringsform hitter

Først kom crowdfunding hvor platforme som kickstarter har gjort det muligt for alle at komme med en produktidé og få funding fra privatpersoner til at udleve projektet. Men der er ikke ret mange der har hørt om crowdlending hvor privatpersoner låner deres penge ud til andre privatpersoner eller firmaer og får renter tilbage.
Selvom investeringsformen er forholdsvis ny så hitter den lige nu på Facebook hvor danskerne i grupper som Crowdlending Danmark sidder og diskuterer de forskellige platforme og taler om deres investeringer.

Hvad skal du investere i når renterne er lave?

For 20 år siden kunne du får 7,5% i rente i banken, et 100% sikkert afkast hvis du ikke havde en formue på over 750.000 og et afkast der er så højt at det nærmest virkede dumt at se efter andre muligheder. Med 7,5% i rente ville du ca. hvert 10. år fordoble din formue.

I dag skal du være heldig hvis du ikke skal betale penge for at have penge stående i banken, renten er nemlig i flere tilfælde negativ og det betyder at vi kigger efter alternativer. Et af dem er crowdlending hvor afkastet på de mest populære platforme liger fra 7-13% og ser vi på en af de største platforme Mintos kan vi se at de i 2018 havde lån igennem for mere end 0,8 mia. Euro som alle er blevet lånt fra de mere end 100.000 privatpersoner der på platformen låner penge ud.
Tags: