Ny kræftkur måske fundet

Ny kræftkur måske fundet

Sponsoreret indhold

Kalk er godt for mange ting, blandt andet vores tænder og knogler, og det er et af de mest udbredte mineraler på jorden. Men nu er der mulighed for at listen over kalks positive egenskaber udvides.

Foreløbige undersøgelser viser nemlig, at kalk muligvis kan blive fremtidens kur mod kræft, da kræftceller dør, når de injiceres med kalk. Dette skyldes, at kræftcellerne skal bruge så meget energi på at genoprette kalkbalancen, at de bukker under. Det skriver Kræftens Bekæmpelse i sit nyhedsbrev.

De foreløbige undersøgelser skal på Herlev Hospital efterprøves af et forskerhold, der ledes af overlæge Julie Gehl. Til nyhedsbrevet udtaler hun: ”Behandlingen er både billig, simpel og tilsyneladende med meget få bivirkninger.”

Det er dog for tidligt at begynde at glæde sig. Metoden skal først testes færdig på hudkræft, hvorefter det skal undersøges, om kalken kan behandle tumorer længere inde i kroppen.

”Det er relativt nemt at komme til huden, men spørgsmålet er, hvilke andre kræfttyper man kan bruge behandlingen til. Altså om man kan komme helt ind til svulster inde i kroppen og behandle” siger Julie Gehl. Hun pointerer dog, at man ikke skal miste modet.

 
Hvem kender du, som vil blive glad for denne nyhed? 

Politiken