Ny lov: Ingen forskel på dyr og mennesker

Ny lov: Ingen forskel på dyr og mennesker

image title: 
Foto: photodee/123rf.com
Man siger, at hunden er menneskets bedste ven, og det må man i den grad sige, at byrådet i den spanske landsby Trigueros del Valle har taget til sig. Her har man nemlig indført en række love, der sikrer hunde og katte samme rettigheder som mennesker.

”Hunde og katte har levet sammen med os i over 1000 år. Og en borgmester skal repræsentere ikke bare menneskerne, men også være her for de andre,” siger borgmesteren for den 300 mennesker store by, Pedro Espinosa, til spanske medier efter vedtagelsen af dyreloven.

Udover de øgede rettigheder for hunde og katte er også tyrefægtning blevet ulovligt i den lille landsby, hvis dyrevelfærdsarbejde roses af dyrevenner og dyrevelfærdsorganisationer.

LÆS OGSÅ: Kvinde gifter sig med sin hund

”Dette er en stor dag for både menneskelige og ikke-menneskelige borgere. I dag er vi tættere som racer, og vi er nu mere menneskelige takket være den sensitivitet og intelligens som indbyggerne i Trigueros del Valle har udvist,” skriver NGO'en Rescate 1 i en pressemeddelelse.

I de nye love står der blandt andet, at ”alle beboere er født lige, og har de samme rettigheder til at eksistere” og ”ingen ikke-menneskelig beboer må blive udnyttet for at underholde mennesker”. Det skriver TheLocal.es.

Er mennesker og dyr ligeværdige? Og hvorfor tilgodeser lovgivningen kun hunde og katte?

Metroxpress
Tags: 
Nøgleord: