Ny måling: Danskerne i vrede over prins Henrik

Ny måling: Danskerne i vrede over prins Henrik

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf.com
Der har været skrevet og sagt utrolig meget om prins Henrik de seneste dage, efter det danske kongehus på hans vegne meddelte, at han ikke ønsker at blive stedt til hvile ved siden af sin hustru, dronning Margrethe.
 
Årsagen til den beslutning er, at prins Henrik ikke føler sig ligestillet med sin kone, og derfor ønsker han heller ikke at være ligestillet i døden.
 
Blandt andet er han utilfreds med aldrig at være blevet udnævnt til kongegemal, hvilket officielt ville ligestille ham med dronningen.
 
LÆS OGSÅ: Nu udtaler prins Joachim sig i begravelsessag
 
Ifølge en ny Gallup-måling, som er blevet foretaget for BT, har danskerne langt fra forståelse for Henriks beslutning. Hele 75 procent mener nemlig, at han svigter dronning Margrethe, når han ikke vil begraves ved siden af hende.
 
”Tallene taler et tydeligt sprog, danskerne synes, at han har svigtet, og det er vanskeligt at tolke anderledes. Forestil dig, at din ægtefælle kom og sagde, vi kan godt fortsætte med at være gift, men jeg vil ikke begraves med dig. Det vil utvivlsomt gøre ondt,” siger historiker og kongehusekspert Jes Fabricius Møller til BT.
 
Prins Henrik har ellers tidligere nydt stor anseelse i befolkningen grundet sit skæve væsen, men charmekontoen lader til at være opbrugt.
 
”Psykologisk set har vi godt kunne lide Henrik, fordi han var sjov, en anarkist, der ruskede op i butikken, men nu er han inde og pille ved et helt centralt element i kongehuset, og nu er det ikke sjovt for os længere. Det her er point of no return,” siger Jes Fabricius Møller til BT.
 
I Gallup-undersøgelsen svarer 80 procent i øvrigt, at de ikke synes, prins Henrik er blevet uretfærdigt behandlet ved ikke at få titlen som kongegemal.

Hvad er din holdning til hele misæren?

BT
Tags: 
Nøgleord: