Ny måling: Joachim B. og LA større end R, C og SF

Ny måling: Joachim B. og LA større end R, C og SF

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Liberal Alliance står til at få syv procent af stemmerne, svarende til 13 mandater, hvis der var Folketingsvalg i morgen. Det viser den seneste meningsmåling, som Voxmeter har foretaget for Ritzau. Skal man tro meningsmålingen vil Liberal Alliance altså være større end partier som De Radikale, De Konservative og SF.

Partiet har ifølge Voxmeter ikke oplevet så stor opbakning siden september 2013. Det er selvfølgelig en nyhed, der vækker glæde hos Simon Emil Ammitzbøll, der er partiets politiske ordfører. Han fortæller til ritzau:

”Jeg tror, det skyldes en tørst efter nogen, der diskuterer konkret politik og kommer med nogle bud på, hvordan man kan gøre tingene anderledes”.

Nogle af Liberal Alliances hovedpunkter tæller en gratis Storebæltsbro, ingen registreringsafgift, mindre grundskyld og en afskaffelse af topskat. Disse tiltag ville ifølge partiet kunne finansieres gennem en effektivisering af den offentlige sektor, total afskaffelse af efterlønnen og højere pensionsalder. En politik der, ifølge Finansministeriet, vil betyde afskedigelse af mere end hver 10. offentligt ansatte.

Liberal Alliance ønsker at blive et så stort parti, at Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ikke ville kunne undgå dem i en eventuel borgerlig regering.

Hvad mener du om Liberal Alliances store fremgang? Skal Danmarks fremtid sikres gennem en afskaffelse af efterlønnen, en højere pensionsalder og ingen topskat?

Avisen.dk
Tags: