Ny natklub: Mænd er utroværdige

Ny natklub: Mænd er utroværdige

image title: 
Foto: Daniel Kelly/123rf.com
Når den nye natklub Cray på Gothersgade i Indre By på lørdag slår dørene op til deres åbningsfest, bliver det udelukkende med kvindeligt personale til at styre løjerne. Det fortæller en af natklubbens to ejere, Mikael Juhl:

”Vi har ikke tillid til mænd i nattelivet. De ender bare i slagsmål. Så der er kun kvinder ansat på alle posterne i vores natklub. Det er det, der fungerer for os,” siger han til Metroxpress.

DJ’s, bartendere og endda ”dørmænd” kommer altså alle til at være kvinder på den nystartede natklub, men ejernes argumentation for kun at ansætte kvinder er ikke holdbar ifølge Karen Sjørup, der er ligestillings- og arbejdsmarkedsforsker på RUC:

”Hvis de konsekvent afviser mænd på grund af deres køn, så er det en overtrædelse af lovgivningen omkring kønsdiskrimination på arbejdsmarkedet. Der er jo ikke tale om stillinger, hvor det er beviseligt, at kvinder er bedre end mænd,” siger hun.

LÆS OGSÅ: Kvindelige præster vil erstatte Fadervor med Modervor

Mikael Juhl fortæller desuden, at han og kompagnonen i ansættelsesprocessen har afvist adskillige mænd på grund af deres køn, men det bekymrer ham ikke, og skulle der opstå problemer, er de to natklubejere klar til at køre sagen i Ligebehandlingsnævnet.

Den udmelding er Karen Sjørup dog ikke imponeret over.

”Deres begrundelse er ubegavet. Hvis nogen valgte at klage, ville de stå med en stærk sag,” vurderer hun.  

Forstår du natklubejernes argumentation? Hvad er din holdning til, at de kun ansætter kvinder?

Metroxpress