Ny opfindelse kan finde stoffer i drinks

Ny opfindelse kan finde stoffer i drinks

image title: 
Rommel Canlas/123rf.com
Det er et stigende problem, at flere og flere ufrivilligt får ulovlige stoffer i deres drink, oplyser Giftlinjen til TV2 Lorry.

Men nu har iværksætter Ulrik Merrild fundet løsningen i form af en lille lommelygte.

Opfindelsen er navngivet ’Drugfindr’, og indeholder en laser, der kan afsløre, hvorvidt der er stoffer i dit glas. Den kan genkende hele 179 forskellige midler, som tidligere er set anvendt i bylivet.

”Man er nødt til at have et redskab, der er nemt at gå til .Man fører den hen over sit glas og trykker. Så lyser Drugfindr ned i glasset,” forklarer Ulrik Merrild til TV 2 Lorry.

Herefter vil logoet på lygten afsløre om, der er kommet stoffer i din drink, hvilket er tilfældet, hvis rødt lys kommer til syne.

LÆS OGSÅ: Tidligere MGP-stjerne blev bedøvet til nytårsfest

Opfindelsen vil kunne løse et stort problem blandt unge festglade mennesker. Alene sidste år henvendte 140 mennesker sig til giftlinjen.

Hovedorganisationen for hotel-og restaurationsbranchen Horesta er begejstret for den nye opfindelse.

”Hvis den er, som det beskrives, så kan det sagtens være, at mange nattelivsvirksomheder hellere vil være på den sikre side og tage den i anvendelse,” fortæller politisk konsulent i Horesta Christian Vitting Gregersen til TV2 Lorry.  

Finansieringen af den nye opfindelse forventes at være på plads i løbet af februar, og det betyder ifølge TV2, at opfindelsen muligvis vil kunne købes indenfor det næste år.

Syntes du opfindelsen er en god idé?

TV2
Tags: