Ny politiskandale chokerer USA

Ny politiskandale chokerer USA

image title: 
Foto: Pixabay
USA’s politistyrke er endnu en gang kommet i modvind efter en hændelse i weekenden, hvor en hjemløs mand mistede livet i en konfrontation med Los Angeles’ politi. Hele seks betjente havde opsøgt manden efter en anmeldelse om røveri, og da han modsatte sig anholdelse, gik det galt:

”Der opstod et håndgemæng om et tjenestevåben, som resulterede i en skudepisode,” siger politiinspektør Andrew Smith til Los Angeles Times.

Episoden, der førte til den hjemløse mands død, blev filmet af et forbipasserende vidne, og videoen har efterfølgende floreret på de sociale medier, hvor politiets håndtering af sagen fordømmes fra flere sider.

LÆS OGSÅ: Politiet overså såret betjent

Sagen er desværre langt fra den første af sin slags i USA. Sidste år døde astmatikeren Eric Garner, da en politibetjent tog kvælertag på ham, efter han havde modsat sig anholdelse. Også her blev episoden filmet, og i videoen fremgik det tydeligt, at Eric Garner havde gjort opmærksom på, at han ikke kunne få luft.

Han mistede derfor bevidstheden og afgik senere ved døden på hospitalet, men alligevel har New Yorks storjury netop besluttet, at den pågældende betjent slipper for tiltale.

Hvad mener du om politiets håndtering af sagen?

Se videoen på tv2.dk
 

 
Tags: