Ny tendens: Folk tigger på Facebook

Ny tendens: Folk tigger på Facebook

image title: 
Foto: Maksym Protsenko/123rf.com
"Jeg sidder i den situation, at jeg mangler 1.100 til min husleje, så hvis der er en eller flere, der vil hjælpe lidt, så ville jeg være taknemlig," skriver en bruger ifølge DR, i Facebook-gruppen "Betalingshjælpen - kun for piger", som har 3.500 medlemmer.
 
Det er en gruppe, der udelukkende er oprettet med det formål, at man kan bede om penge derinde, og ifølge DR er der op mod 40 personer, der søger hjælp derinde dagligt.
 
"Jeg har før lavet en annonce om hjælp, nu mangler vi penge til mad igen. Vi har max 17 kr på kontoen. Nogle der kan undvære lidt?," skriver en anden bruger.
 
Ifølge Jesper Tække, der er lektor i medievidenskab ved Aarhus Universitet, så skyldes det formentligt, at folk ikke finder det ligeså grænseoverskridende at bede om hjælp online, som det ville være at stoppe folk på gaden for at bede om økonomisk hjælp.
 
”Der er lidt skred i normerne på grund af de sociale medier. Før var det meget ugleset at bede om penge og tigge. Men nu er der masser af mikroøkonomi, fundraising og så videre - Hvorfor skal den enkelte, der har et behov, ikke kunne fundraise lidt selv på de sociale medier?” siger Jesper Tække til DR.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Er din bil blandt de 20 bedste?

Det er heller ikke kun store beløber, der bliver efterspurgt i gruppen. En bruger skriver eksempelvis:

”Min veninde inviterede mig ind til byen og spise, men mangler til turen hjem og en pakke cigaretter i alt 64 kr. Nogen der vil hjælpe?"
 
Jesper Tække mener, at det er en tendens, vi kommer til at se meget mere til i fremtiden:

”Det er en form for domino-effekt. Man ser andre gøre det, og at der ikke sker noget ved det. Man taber ikke social kapital eller identitet på at gøre det. Man har det her behov, og det er måske ved at være acceptabelt,” forklarer han til DR.
 
Hvad synes du om dette nye fænomen? 

DR
 
Tags: