Ny trend: Danskere overvåger deres partner

Ny trend: Danskere overvåger deres partner

image title: 
Foto: Fabio Formaggio/123rf.com
De er ikke større end en tændstikæske og via smartphone eller computer kan man spore, hvor de er. De er velegnede til at tyverisikre biler og cykler, men ifølge Jens Orleth, som ejer netbutikken spydk.dk, bliver de små ”sladrehanke” også brugt til andet end tyverisikring.
 
”Cirka halvdelen af kunderne, som fortæller mig, hvad trackeren skal bruges til, siger, at de ønsker at tyverisikre bilen eller lignende. Den anden halvdel fortæller faktisk, at de gerne vil holde øje med, hvad deres partner går og laver,” fortæller han til BT.
 
Han forklarer desuden, at han tror, at tallet for par, hvor den ene spionerer den anden, er endnu højere, men at kunderne bare ikke tør at fortælle det.
 
LÆS OGSÅ: Det her SKAL du prøve i Århus
 
Selvom det måske kan give moralske skrubler at holde øje med sin kærestes gøren og laden, så er det altså ikke et brud på loven, når man spionerer den anden part ved hjælp af en skjult gps.
 
Faktisk er det helt lovligt, da der ikke er nogen lovgivning på området, hvis man gør det som privatperson.
 
”Sætter man en gps på et køretøj, for eksempel en bil eller en cykel, så er der ikke nogen bestemmelse i straffeloven, som omfatter det,” fortæller Jørn Vestergaard, som er professor i strafferet på Københavns Universitet, til BT.  
 
 Burde der lovgives mod at overvåge sin partner?
 
BT
 
 
Tags: