Ny undersøgelse konkluderer: Penge gør os lykkeligere

Ny undersøgelse konkluderer: Penge gør os lykkeligere

image title: 
Foto: Ginasanders/123rf
Penge gør dig lykkelig. Særligt hvis du tilhører gruppen af danskere med lav eller mellemstore indkomster.

Det er konklusionen på en ny stor undersøgelse, ”Velstand og velfærd – hvor rige og tilfredse er danskerne?”, som Rockwool Fondens Forskningsenhed har lavet.

Undersøgelsen er lavet med henblik på at klarlægge, hvilken rolle penge og andre forhold, såsom familie, bolig og venner, spiller for vores lykke.

Resultatet blev at ledige og andre personer med små indkomster er betydeligt mindre tilfredse med deres liv end personer med høje indkomst.

”Dér, hvor velfærden for alvor er lav, er derimod blandt ledige. De er markant mindre tilfredse med livet end andre, og det skyldes ikke kun, at deres indkomst er lavere. De oplever også en forringelse på flere andre områder. De ledige er generelt væsentligt mindre tilfredse med livet,” fortæller seniorforsker Jens Bonke, der står bag analysen, til Business.dk.

LÆS OGSÅ: Dyster fremtid i sigte for boligejere 

Penge øger dog kun lykke til et vist punkt, for undersøgelsen viser også, at når man har passeret 682.000 kroner i årlig indkomst reduceres den effekt en ekstra portion penge i lønposen har.

Indkomst er dog ikke lige så vigtig som andre forhold.

”Vigtigst for de fleste er at have venner, gode sociale relationer og et godt parforhold. Derefter følger tilfredshed med boligforhold og fritiden, mens den økonomiske situation betyder lidt mindre,” påpeger Jens Bonke.

Han tilføjer, at det i højere grad er tilfredsheden med indkomsten end selve indkomstens størrelse, der påvirker lykkeniveauet.

Hvad betyder mest for din lykke?

Business.dk
Tags: 
Nøgleord: