Nye gymnasieelever indlagt efter vild druktur

Nye gymnasieelever indlagt efter vild druktur

image title: 
Foto: Wavebreak Media Ltd /123rf.com
Dyrehaven var fredag aften besøgt af cirka 8000 nye gymnasieelever, som fejrede, at et nyt skoleår var begyndt. Til sådanne festivitas hører der selvfølgelig alkohol med.

Det har hovedstadens hospitaler især kunne mærke.

Det skyldes, at ni unge blev så påvirkede, at de måtte en tur på hospitalet til behandling. Herlev Hospital måtte endda lukke for børnemodtagelsen samt omdirigere patienter til nærliggende hospitaler, skriver TV 2.

”Vi er chokerede over at se så mange unge være så svært påvirkede. Flere unge var reelt livstruede. Vi har ikke oplevet noget lignende tidligere. Set med vores sundhedsprofessionelle øjne vil vi derfor opfordre til dialog både hjemme hos forældrene og på gymnasier og skoler med de unge om, hvordan de tager vare på sig selv til fester,” siger Jan Toftholm, vicedirektør på Herlev og Gentofte Hospital.

LÆS OGSÅ: 5 ting alle dovne mennesker gør

De forgiftede unge blev dog allerede udskrevet lørdag morgen, og slap derfor kun med skrækken og slemme tømmermænd.

Én der især blev skræmt, var en af de indlagtes mor, Malene Nielsen Rugholm, hvis 16-årige søn begyndte i 1.g onsdag i sidste uge, og derfor også deltog i fredagens festligheder. Malene blev allerede klokken 17 ringet op af Falck, som fortalte, at hendes søn var bevidstløs.

”De lægger ham hurtigt i respirator og kører ham op på intensiv. Så barskt. Tiden fra 22-02 er lang. Tankerne flyver rundt, mister vi ham?” skriver hun i et opslag på Facebook, hvor hun advarer andre unge og deres forældre.

Det viser sig, at hendes 16-årige søn havde en promille på 4,0, og bliver derfor lagt i respirator, fordi han på daværende tidspunkt svævede mellem liv og død. Han blev dog udskrevet lørdag morgen.

Malene Nielsen Rugholms opslag kan læses her:

Er der et reelt problem med drukkulturen hos danske unge? 

BT 

Tags: 
Nøgleord: