Nyt ambulanceselskab kan koste danske liv

Nyt ambulanceselskab kan koste danske liv

image title: 
Foto: Francis Dean/123rf
Ambulancedriften er i Region Syddanmark blevet udliciteret til det hollandske selskab Bios, som står til at skulle overtage driften om 36 dage.

Til den tid skulle selskabet ifølge en vurdering i en kendelse fra Klagenævnet for Udbud gerne have 558,2 fuldtidsansatte reddere for at kunne levere ”et tilfredsstillende niveau”. Det skriver DR.

Det hollandske selskab har på nuværende tidspunkt 320 reddere på lønningslisten, og de mangler dermed at ansætte 238 reddere.

LÆS OGSÅ: Kasseekspedient redder skoldet pige

Bios fremlagde fredag i sidste uge vagtplanen for september for regionen, der ifølge administrerende direktør i Bios, Morten Hansen, hænger sammen, fordi flere ansatte har valgt at tage ekstra vagter på frivillig basis. Både Bios og Region Syddanmark mener, at den overholder overenskomst og arbejdsmiljølovgivning.

Thyge Nielsen (V), der er formand for regionens præhospitale udvalg, er sikker på, at Bios nok skal få styr på sagerne:

”Vores tal er jo udtryk for en idealbemanding. Bios erkender selv, at det her er den absolutte minimumsbemanding i en opstartsfase. Og jeg forventer, at Bios meget hurtigt får flere folk,” siger han til Fyens Stiftstidende.

Hvad mener du om, at ambulancekørslen udliciteres til et udenlandsk selskab? Tror du på, at Bios får skaffet det nødvendige personale i tide?

DR.dk
Tags: 
Nøgleord: