Nyt forslag: Forbyd rygning i fængselsceller

Nyt forslag: Forbyd rygning i fængselsceller

image title: 
Foto: John Mcallister/123rf.com
Et flertal i folketinget, mener, at det nu skal være forbudt at ryge i de danske fængsler, skriver DR Nyheder.
 
Forslaget kommer fra socialdemokraterne, efter at Fængselsforbundet længe har været bekymrede for, at de fængselsansatte bliver udsat for passiv rygning.
 
”Det er ganske enkelt for at skåne det personale, som også kommer i cellerne. I stedet må de indsatte gå udenfor på udearealerne og ryge,” siger partiets retsordfører, Trine Bramsen.
 
”Når man befinder sig på et offentligt areal, må man følge de regler, der gælder stort set alle andre offentlige steder – nemlig at man går udenfor og ryger.”
 
Socialdemokraterne har tidligere været imod et forbud, men vil nu gøre rygning i indsattes celler helt forbudt.
 
”Der er ingen tvivl om, at det her er et kontroversielt forslag, men lige nu risikerer vi, at vi har ansatte, der bliver udsat for en meget stor sundhedsrisiko,” siger Trine Bramsen.
 
LÆS OGSÅ: Mand nægter, at kokain i skridtet tilhører ham

I dag er der allerede rygeforbud indendørs på danske arbejdspladser og flere steder i det offentlige rum, men det er stadig lovligt at ryge inde i cellerne i danske fængsler og arresthuse.
 
Selvom de indsatte ikke må ryge i deres celler, når fængselspersonalet er til stede, har røggenen ført til en række påbud fra Arbejdstilsynet, samt mange klager fra de ansatte.
 
Både Dansk Folkeparti og de Konservative støtter op om forslaget.
 
”Jeg er sikker på, at man kan finde en ordning, så de indsatte kan komme uden for at ryge, så man ikke generer de ansatte i fængslerne. I forvejen regulerer man det her rigtig hårdt i andre dele af samfundet, så det må man selvfølgelig også gøre i fængslerne,” siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod.
 
Hvad synes du om socialdemokraternes forslag? Del din mening i debatten.
 

DR Nyheder
Tags: