Nyt studie: Hovedpinepiller kan modarbejde kræft

Nyt studie: Hovedpinepiller kan modarbejde kræft

image title: 
morganka/123rf.com
Hovedpinepillen bruges oftest til smerte i hoved, tænder eller mave, men nu kan pillerne også holde langt større fare væk.
 
Flere nye studier viser, at aspirin af form eksempelvis kodimagnyler eller treo mindsker risikoen for at udvikle tarmkræft mellem 30 og 40 procent.
 
Niels Brünner, der er professor ved Københavns Universitet og afdelingsleder hos Kræftens Bekæmpelse, til at undersøge om aspirin kan bruges som forebyggende kræftmedicin i Danmark.
 
Ifølge Niels Bünner burde personer, der har højt risiko for at udvikle tarmkræft, tilbyde at de hver dag i fem år tager en hovedpinepille. Det vil mindske risikoen for at udvikle kræften med 40 procent, samt spare samfundet en masse penge.

LÆS OGSÅ: Her har flest klamydia: Er din by på listen? 
 
Ifølge BT har studier dog også vist, at der er bivirkninger ved at tage meget aspirin, og derfor bør alle raske personer ikke gøre det. Derfor skal man være dygtigere til at finde de personer, som har størst risiko for at udvikle kræften.
 
Niels Brünner fortæller, at man i 2014 indførte, at alle danskere i alderen 50 til 75 år vil modtage et brev, hvori de opfodres til at indsende en afføringsprøve, og hvis der findes tegn på tarmkræft, vil de blive indkaldt til en kikkertundersøgelse af tarmen.
 
Hvad mener du om det nye studie?

BT
 
Tags: