Nyt tiltag: Ledige skal rense toiletter

Nyt tiltag: Ledige skal rense toiletter

Sponsoreret indhold

Flere borgere har udtrykt deres utilfredshed med beskidte skoletoiletter, og det har fået Dansk Folkeparti til handling, da de onsdag foreslår kommunebestyrelsen en såkaldt tissepatrulje.

Tissepatruljerne vil bestå af kontanthjælpsmodtagere i nyttejob, og har til formål at holde opsyn med toiletterne og om nødvendigt gøre rent, så de næste toiletbesøgende ikke skal holde sig, da det ifølge Dansk Folkepartis forslag kan forårsage inkontinens.

”Vi har haft enormt store problemer i Vallensbæk. Vi har brugt millioner af kroner på at renovere skoletoiletterne, og resultatet er det samme. Vi har stadig klager fra forældre, som siger, deres børn ikke vil bruge toiletterne, fordi der er urin over det hele og de lugter,” siger Kenneth Kristensen Berth (DF) til TV 2.

LÆS OGSÅ: E-boksen afslørede faderens død

Udover at de renere toiletter til gavne Vallensbæks omkring 2000 folkeskoleelever, så løser det også en anden kommunal udfordring.
”Vi er nået frem til, at opsyn måske er den eneste måde at komme det til livs på. Man kan ikke afsætte lærertid til det, så derfor har vi tænkt, at nyttejobs kan komme på tale. Vi har haft store problemer med at finde ud af, hvad vi egentlig skal sætte folk til,” siger han.

Det viser sig, at kontanthjælpsmodtagere, der er i nyttejob, kun må udføre opgaver, der ikke tidligere har været afsat til lønnet personale. Det har indtil videre betydet, at et nyttejob bestod af at vaske legetøj i kommunernes daginstitutioner, men at de nu kan se frem til, at holde opsyn samt at gøre ekstra rent på toiletterne.

”Vi slår to fluer med et smæk her. Nyttejobbet giver sådan set mening – det handler ikke bare om at grave huller og dække dem til igen – og samtidig gør vi det mere trygt og rent at gå på toilettet på vores skoler,” siger Kenneth Kristensen Berth.

Det dog uvist om tiltaget bliver vedtaget i kommunalbestyrelsen.

Hvad synes du om, at kontanthjælpsmodtagerne skal deltage i nyttejobs som dette?

TV 2