Nyttige råd: Sådan holder du din dyne ren

Nyttige råd: Sådan holder du din dyne ren

image title: 
Dmytro Sidelnikov/123rf.com
For at holde din dyne ren er det nødvendigt at vaske den to til fire gange årligt, da det vil gøre at du slipper af med støvmider, forebygger allergi og forlænger dynens holdbarhed. Det skriver Aller Media ifølge MSN.

Men inden du smider din dyne til vask, er det vigtigt, at du tjekker vaskeanvisningen, for selvom langt de fleste dyner kan tåle en tur i maskinen, så gælder det ikke alle dyner.

Derudover skal du også tjekke dynens syninger, for hvis der er huller i syningerne, vil dunene slippe ud under vask, og så vil dynen være ødelagt.

Hvis din dyne tåler vask, kan du med fordel vaske den på 60 grader. Derudover skal du altid vaske din dyne alene og ikke sammen med hovedpuder.

LÆS OGSÅ: Afsløring: Tricks der gør dit tøj nyt igen

Du må endelig ikke bruge vaskemiddel med enzymer, fordi det kan nedbryde det fedtlag, der sidder udenpå dynen, som gør, at du kan holde varmen om natten.

Derfor skal du i stedet købe specielt vaskemiddel uden enzymer, eller som er fremstillet til dyner.

Husk desuden at tilføje centrifugering så undgår du, at dunene klumper sammen.

Når du efterfølgende skal tørre dynen i tørretumbleren, skal du huske at komme et par tennisbolde i og sørge for, at temperaturen ikke overstiger de 60-80 grader.

Foruden vask kan det også være en god idé, at hænge din dyne til udluftning i vinterhalvåret i cirka otte timers tid og bagefter ryste den. Kulden vil gøre, at dynen slipper af med husstøvmider.

Hvor ofte vasker du din dyne?

MSN 
Tags: 
Nøgleord: