Obama inviterer Aarhus-borgmester til Det Hvide Hus

Obama inviterer Aarhus-borgmester til Det Hvide Hus

image title: 
Foto: Pixabay
Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, er blevet inviteret til Det Hvide Hus af præsident Barack Obama og udenrigsminister John Kerry. Her skal Aarhus-borgmesteren deltage i en international konference om anti-radikalisering.

 
Aarhus kommune har haft så stor succes med deres anti-radikaliseringsindsats, den såkaldte Aarhus-model, at udlandet har fået øjnene op for den. Det har resulteret i, at borgmesteren er blevet inviteret til konferencen ”The White House Summit on countering violent extremism".


LÆS OGSÅ: EU vil overvåge din færden


På konferencen, der foregår i morgen, onsdag, og torsdag, skal han fortælle om de tiltag, Aarhus Kommune har lavet i kampen mod voldelig ekstremisme.

 
”Vi står over for en global udfordring, og der er ingen lette løsninger eller garanti for succes, men vores strategi med at kombinere en tydelig markering af værdier, tæt opfølgning og retlig konsekvens har vist sig at have effekt,” siger Jacob Bundsgaard i en skriftligt udmelding.


LÆS OGSÅ: Udenlandske fartsyndere straffes i Danmark - og omvendt 


Aarhus-modellen modtog international anerkendelse, da det i 2014 lykkedes kommunen at reducere antallet af unge, der rejste til Syrien for at kæmpe i krigen, fra 31 til nul.
 

Invitationen til konferencen kom inden weekendens terrorangreb.


Bør vi kun gøre noget for at undgå voldelig ekstremisme, eller skal ekstremisme som helhed også forebygges?   


TV2 

 
Tags: