OBS! Din mobilregning stiger lige om lidt

OBS! Din mobilregning stiger lige om lidt

image title: 
Foto: ammentorp/123rf.com
En EU-aftale har fastslået, at man i fremtiden kan bruge sin telefon i de 28 EU-lande uden en efterfølgende stor regning på data. Aftalen er dog ikke uden omkostninger for de danske forbrugere, der må til lommerne på anden vis.

Med EU-aftalen går mobilselskaberne nemlig glip af en pæn økonomisk gevinst, og det betyder, at pengene skal hentes ind andre steder fra. Det bliver de blandt andet fra mobilabonnementerne, der hos YouSee stiger 10-20 kroner fra den 15. juni.

”Det er jo i virkeligheden meget simpelt. Når en virksomhed får færre penge i kassen, så har den kun et sted at sende regningen hen, nemlig til kunderne, og det er præcist det, vi ser her,” siger teleekspert John Strand fra Strand Consult.

Prisstigningen rammer omkring 800.000 YouSee-kunder, men du kan ikke ånde lettet op, bare fordi du ikke har YouSee som mobilselskab.

LÆS OGSÅ: Så usundt er light-sodavand

De andre teleselskaber kommer nemlig også til at foretage prisstigninger i deres abonnementer, vurderer John Strand.

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at de øvrige selskaber vil følge efter. Vi har allerede set, at priserne det seneste år er steget, og det vil de blive ved med,” siger teleeksperten.

De andre teleselskaber har endnu ikke meldt noget konkret ud ligesom YouSee, men det kunne tyde på, at John Strand har fat i noget.

”Det er en ret aparte situation, som hele branchen er havnet i. Dagens udmelding fra YouSee er selvfølgelig interessant, men også forventet. Det er en logisk konsekvens af et indgreb, der i den grad skævvrider markedet for danske mobilkunder,” siger Rasmus
Avnskjold, der er pressechef hos YouSee-konkurrenten Telia.

Synes du, EU-aftalen er en fordel, når det får abonnementerne til at stige?

TV 2
Tags: 
Nøgleord: