Odds og betting bliver stadigt større i Danmark

Odds og betting bliver stadigt større i Danmark

At spille på oddset er populært som aldrig før, og mange danskere vinder da også penge af og til. Men hvordan går du fra at være en hobby-spiller der vinder en gang imellem til en professionel oddser der vinder regelmæssigt? Hvad kræver det? Skal du følge en bestemt strategi?
 
Det finder du svaret på i denne artikel. Helt konkret får du 3 spiltips til at forøge dine vinderchancer og tage din spille hobby til et mere seriøst niveau.

Lav et regnskab

Mange oddsere holder ikke regnskab med deres spil, og det er en stor fejltagelse. Hvordan kan du vide om du har overskud eller underskud på den lange bane, hvis ikke du holder styr på dine tab og gevinster?

Et regnskab behøver ikke at være kompliceret. Du kan anvende et simpelt regneark, hvor du noterer dato i en kolonne og tab og gevinster i en anden. Du kan også tilføje yderligere oplysninger - fx hvad du spillede på (fodbold, håndbold, etc.), hvilken bookmaker du spillede hos, osv.
 
På den måde får du også et indblik i dine styrker og svagheder. Hvad fungerer og hvad gør ikke? Er der nogle åbenlyse mønstre, som du kan udnytte til din fordel? Vinder du fx mere på fodbold end du gør på håndbold? Eller viser en bookmaker sig at være en større succes end de andre?

Money management 

Money management er et begreb man ofte ser anvendt inden for investeringsverdenen. Her anbefales det typisk at man maksimalt investerer 2 % af sin samlede kapital for at mindske risikoen for tab.
 
Skulle man tabe penge på en investering, mister man altså kun en lille andel af sin kapital, og selv hvis man taber mange gange i træk, er det usandsynligt at man mister alle sine penge.
 
Money management anvendes dog ikke kun i forbindelse med investering, men udgør også en central del af en seriøs og professionel spillestrategi.
 
Der er ikke nogen faste regler for hvor meget af ens bankroll man bør satse per spil, men ofte ses anbefalinger på mellem 1-2 %. Så hvis du beslutter dig for at sætte 1000 kr. af til at spille for, bør du maksimalt satse 10-20 kr. per spil.

Find value bets 

Okay, så du har styr på hvor meget du skal spille for, så du undgår at miste alle dine penge. Men hvad skal du så spille på?
 
Det er et godt spørgsmål. Først og fremmest er det en god idé at holde sig til én type spil. Det kan være fodbold, håndbold, hestevæddeløb, m.m. Vælg ét område - gerne noget du brænder for - og hold dig til det.
 
På den måde kan du blive en ekspert indenfor netop den slags spil. Hvis du derimod spreder dine bets over flere forskellige spil, kan det hurtigt blive uoverskueligt, og du lærer aldrig den type spil ligeså godt at kende, som hvis du kun fokuserede på et område.
 
Dernæst er det en god ide at satse på value bets. Denne strategi ses også inden for investeringsverdenen, hvor det er almindeligt at investere i fx aktier, der er lavt prissat i forhold til deres reelle værdi.
 
Indenfor spil betyder det at du skal finde væddemål, hvor oddsene er højere end sandsynligheden for at vinde. Dette er selvsagt nemmere sagt end gjort og ikke noget man bare lærer fra den ene dag til den anden. Men med regelmæssig øvelse kan man blive rigtig god til at finde de gode væddemål.
Tags: