Offentliggjorde billeder af tyve – risikerer fængsel

Offentliggjorde billeder af tyve – risikerer fængsel

image title: 
Foto: Vasin Leenanuruksa/123rf
Brian Mikkelsen, der ejer børnetøjsbutikken Guldklumper i Odder, risikerer en fængselsstraf for at have offentliggjort billeder og navne af de tre kvinder, der i sidste uge begik indbrud i hans butik.

Sammen med billederne og navnene på de tre kvinder skrev Brian Mikkelsen følgende på Facebook:

”Hvis I ønsker at få fjernet jeres navne og billeder, samt undgå at der fremkommer flere private oplysninger omkring jer her på Facebook, foreslår vi, at I står til ansvar for, hvad I har gjort, og gør det rigtige. Vi kæmper dagligt for at betale vores varer til butikken og er en lille privat ejet forretning, der ikke har råd til at forære vores ting væk. Derfor håber vi, I kan grave i jeres samvittighed og komme retur med tingene fra os og alle de andre forretninger. I har vores ord på, at opslagene vil blive fjernet, når I har gjort dette”.

Brian Mikkelsen er velvidende om, at det var ulovligt, det han gjorde. Og det kan nu give en hårdere straf. Det vurderer advokat med speciale i medie- og presseret, Peter Lind Jensen, fra firmaet Bird og Bird:

”Det skærper, at butiksejeren dels ikke har meldt sagen til politiet, og at han dels er klar over, at han handler ulovligt,” siger han til Århus Stiftstidende og fortsætter:

”Så vidt jeg er orienteret, har vi ikke tidligere i Danmark set så massiv en overtrædelse af persondataloven på et socialt medie, så hvor de øvrige sager er endt med bødestraf, rummer denne sag potentiale til en betinget fængselsdom. Mange vil have sympati for butiksejeren, men vi lever trods alt i en retsstat”.

Hvad mener du om Brian Mikkelsens handling? Bør det være strafbart eller ej at tage sagen i egen hånd?

dagens.dk
Tags: