Ofres etnicitet gav længere straf til pædofil

Ofres etnicitet gav længere straf til pædofil

image title: 
Foto: Oleg Dudko/123rf.com
En højesteretsdommer har besluttet, at det var i orden, at en børnemisbruger, som misbrugte to små børn, fik en længere dom, fordi ofrene var asiatiske.

Dommeren mente, at en skærpet dom var retfærdig på grund af den skam, det bragte over pigernes familier.

Den 32-årige forbryder blev sidste år idømt syv års fængsel for at misbruge de to mindreårige piger.
Dommeren som idømte ham hans straf dengang fortalte i retten, at dét, at pigerne var asiatiske havde spillet en stor rolle i hans straf. Hun understregede, at forbrydelserne havde bragt en stor skam i ofrenes og deres familiers samfund.

Højesteretsdommeren støtter nu dommerens beslutning om at give en højere straf til Ul Nasir på grund af pigernes etnicitet, derfor blev ønsket om en appelsag afvist.

LÆS OGSÅ: Pædofil: Troede det var lovligt

Jasvinder Sanghera, der arbejder for organisationen Karma Nirvaner, som arbejder med ofre i ærebaserede forbrydelser, har udtalt omkring straffen:

”Vi føler, denne afgørelse medvirker til uretfærdighed til andre ofre i sager med lignede seksuelt misbrug, som ikke er fra det sydasiatiske samfund,” siger hun og fortsætter:

”Skam-spørgsmålet i denne sag er et fællestræk hos alle ofre for seksuelt misbrug.”

Til gengæld udtaler John Bird fra The National Association for People Abused in Childhood, at:

“Der er bevis for, at kulturelle forskelle  i de asiatiske samfund kan gøre det hårdere for ofrene at komme tilbage til et normalt liv i samfundet fremover – Ikke, at det er nemt for noget som helst offer for en seksuel forbrydelse.”
 
Hvad mener du? Er det okay at skærpe straffe på grund af ofres etnicitet?

Mirror                 
Tags: