Omars ven: Vi er ikke terrorister

Omars ven: Vi er ikke terrorister

image title: 
Foto: Steve Allen/123rf
”Hvis man tegner profeten med en bombe på hovedet, så fortjener man at blive slået ihjel. Så krænker man 1,5 millarder mennesker. Så siger man, det er ytringsfrihed. Men når en bror lægger en smiley på Facebook, så er han terrorist, og han skal i fængsel. Det er jo ikke fair på nogen måde.”
  
Sådan sagde en ung mand ved navn Abdullah mandag aften til TV2 på Svanevej i København. Han var ven til den nu dræbte Omar El-Hussein, der formodes at stå bag terrorangrebene i København i weekenden, hvor to personer mistede livet.
 
LÆS OGSÅ: Charlie Hebdo-tegner: ”Vi er alle danskere”
  
Abdullah beskriver Omar El-Hussein som en god person, der blot har forsvaret islam mod krænkelserne fra blandt andet tegneren Lars Vilks, der har afbilledet profeten Muhammed som en hund:
  
”Jeg er glad for, at han er i paradis nu. Det er sørgeligt, det der er sket. Når I snakker med mig, vil jeg gerne have et budskab frem. Og det er, at folk skal ikke tro, vi er terrorister. Nej, men når vi bliver angrebet, så skal vi forsvare os selv. Og sådan er det bare.”
  
”Han har prøvet at dræbe ham tegneren, fordi tegneren har krænket vores profet. Tidligere i historien så prøvede nogen i Frankrig at lave satire på profeten. Det er alvorligt.”
  
LÆS OGSÅ: Betjente mangler udstyr og træning
  
Lars Vilks var en af deltagerne ved det debatmøde om ytringsfrihed i kulturhuset Krudttønden, der blev udsat for et angreb af Omar El-Hussein.
 
Hvad mener du? Var det unødvendigt, at Lars Vilks tegnede profeten Muhammed som en hund?
 
TV2  
Tags: 
Nøgleord: