Omstridt læge meldt til politiet

Omstridt læge meldt til politiet

image title: 
Foto: citalliance/123rf.dk
En lang række nærmest identiske lægeerklæringer til statsborgerskabsansøgere har fået Justitsministeriet til at anmelde omstridt læge til politiet. Ifølge lægeerklæringerne lider alle ansøgerne af posttraumatisk stress (PTSD) som følge af de præcis samme brutale hændelser i deres hjemlande. På grund af blandt andet lægeerklæringen stod ni af ansøgere, indtil for nylig, til at få dispensation fra de normale kriterier som eksempelvis sprogkundskaber.

I stedet for at tildele asylansøgerne statsborgerskab bad Justitsministeriet dog sidste år Sundhedsstyrelsen om at undersøge den pågældende læge, da ministeriet blev opmærksom på de identiske lægeerklæringer.

LÆS OGSÅ: Forskningspenge går til private udgifter i udlandet

Ifølge Politiken er undersøgelsen af lægen og hans erklæringer nu færdig, og Sundhedsstyrelsen vurderer både erklæringerne og de tilhørende journaler til at være ”fagligt yderst mangelfulde”.

Udover de ni omtalte sager er der stadig en lang række andre ansøgere med samme type lægeerklæring fra den samme læge. Disse er endnu ikke realbehandlet af Indfødsretsudvalget, men indgår også i politianmeldelsen.

Sundhedsstyrelsen har angiveligt valgt at oprette en tilsynssag mod speciallægen.

Hvad synes du, straffen skal være, når læger udnytter deres embede til, at asylansøgere lettere kan få statsborgerskab?


Politiken
Tags: